A Bruxelles, découvrez:

Avenue Dubrucq

This project is part of the redevelopment of an abandoned neighbourhood bordering on a railway site.  It is composed of eight passive social housing units accompanied by a child care centre, a multifunctional hall and logistics premises.
The concrete platform system (“open plan”) will allow easy redevelopment of the building in the future. This option also promotes use of the thermal mass to avoid overheating and to manage the shell independently by a self-supporting wooden frame; prefabricated wooden façade elements guarantee insulation, reinforced by cellulose.
The housing units are passive and their heating requirements are reduced to15 kWh/m².yr. In addition to the use of drinking water economisers, rainwater is used for the toilets. Domestic water is pre-heated by 22 m2 of thermal solar cells and the building has a 420 m2 extensive green roof.

Address:

Avenue J. Dubrucq 222-224, 1080 Molenbeek

Client:

Molenbeek Municipality

Architect:

B architecten

Engineering design:

Studieburo Mouton, Gebotec

Coordonnées

222 Avenue Jean Dubrucq
1080 Molenbeek-Saint-Jean
Découvrez en images: 

News

  • Bonus temporaire
    10/09/2020

    Le Bonus Primes Énergie rend la rénovation encore plus attrayante !

  • 10/09/2020

    Atelier en ligne : améliorer l'efficacité énergétique pour les ménages à faibles revenus

  • Bâtiment PLAGE
    10/09/2020

    Journée de la Rénovation 2020

  • 14/07/2020

    Rapport annuel 2019 : avec vous, nous construisons le monde de demain !

  • Bâtiment PLAGE
    05/05/2020

    Copropriétés : résultats des consultations et projet futur